Mogelijke corona-infectie? Boek géén afspraak.

15-03-20Ga naar nieuwsoverzicht

Beste patiënten,

In het kader van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan, worden huisartsenpraktijken ook aangeraden enkele aanpassingen in hun organisatie te doen.

Iedereen met klachten die mogelijk verband houden met een Covid-19 infectie (keelpijn, hoesten, kortademigheid, verstopte neus, koorts,…) wordt AFGERADEN om op consultatie te gaan bij de arts. Op deze manier wordt de kans op verspreiding van het virus (bvb door contact met andere patiënten in de wachtzaal) kleiner gemaakt. De overheid vraagt ook artsen om zelf zo weinig mogelijk in contact te komen met mogelijk besmette patiënten: ook uw arts kan zelf besmet raken.

Daarom wordt gevraagd om, bij klachten zoals hierboven beschreven, telefonisch contact op te nemen. Uw arts kan dan telefonisch een inschatting maken van het risico op een Corona-infectie en beslissen of er wel of niet een onderzoek nodig is.
Om de telefoondruk tijdens de overige consultaties wat te beperken, vragen we u om tijdens de voormiddag op te bellen (8u tot 12u). Onze secretaresse noteert uw nummer en een van de artsen belt u dan zo snel mogelijk terug. U kan hiervoor het gekende nummer van de praktijk gebruiken: 056 45 57 97.

Testen voor coronavirus infectie worden niet meer gedaan in huisartsenpraktijken. Enkel zorgverstrekkers met mogelijke besmetting en patiënten met ernstige symptomen die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis kunnen momenteel nog getest worden.

Voor andere medische problemen kan u uiteraard wel een afspraak op de praktijk boeken. Echter: voor alle niet-dringende zaken (bvb een maandelijkse controle of een jaarlijks bloedonderzoek,…) wordt voor uw eigen veiligheid aanbevolen om de consultatie uit te stellen tot wanneer de algemene maatregelen van de overheid teruggeschroefd worden.

 

Heeft u nog algemene vragen over Covid-19, dan kan u terecht op www.info-coronavirus.be of op 0800 14 689.